Ajurveeda

juuni 26, 2023

Ajurveeda ja ajurveeda teraapiad on ühed vanimad tervise ja heaolu loomise meetoodikaid, mida ajalooliselt on kasutatud ja mille populaarsus kasvab tänapäevalgi.

Ajurveeda teraapiad lähtuvad keha ja meele tervikust ja nende peamine eesmärk Deepak Chopra sõnade kohaselt avada organismi loomulikud tervenemisteed.

Ajurveeda on tuntud tõhusate terviseprogrammide poolest, millest tähtsaim on panchakarma. Panchakarma on võimas kehapuhastuse, kudede uuenduse ja meele stabiliseerimise kompleksprotseduur.

Ajurveeda on täiendmeditsiini haru, mis teeb koostööd tavameditsiiniga. Teraapiate efektiivsust on võimalik mõõta näiteks perearsti analüüsidega. Ajurveeda tehnikateks on toitumine, eluviisi kohandamine, ravimtaimede kasutamine, pranajaama (hingamistehnikad), meditatsioon, aroomiteraapia, massaaz, mantrateraapia jms.

Ajurveeda teraapiad kohandatakse alati individuaalselt, vastavalt inimese tüübile.

Mis kasu on ajurveeda teraapial?

Ajurveeda teraapiad tegelevad nii tervisehäire juurpõhjusega kui ka sümptomite leevendusega. Teraapiate käigus tasakaalustatakse organismi üldiselt, õpetatakse ja kinnistatakse tervislikke harjumusi ning tugevdatakse immuunsust.

Ajurveeda teraapiate puhul kehtib väide – terves kehas terve vaim. Läbi tasakaalustatud kehaprotseduuride luuakse harmooniat ja rahu meeles, mõtetes ja emotsioonides. Ajurveeda teraapiad on pikaajalise toimega ning väga efektiivsed. Ajurveeda teraapia tulemus sõltub inimese motivatsioonist, järjekindlusest ja loomulikult ka terviseprobleemi olemusest. Ajurveeda teraapiate (panchakarma) abiga on võimalik terveneda ka paljudest autoimmuunhaigustest.

Samuti on Ajurveeda teraapiad enamasti leebed ja mitteinvasiivsed ning ei tekita kõrvalreaktsiooni.

Kokkuvõtteks võib öelda, et Ajurveeda teraapia keskendub keha enda loomuliku tervenemise võimele, keha energiale (praanale) ja sõltumatuse suurendamisele keskkonna teguritest, st suurendab organismi immuunsust ning vastupidavust.

Seonduvad postitused